Vitiligo centar Vitilab, Vojvode Micka Krstića 14, Beograd, Tel: (+381)604346787

 

nedelja, 29 avgust 2021 14:25

Detoksikacija

Moćna reč sa još moćnijim dejstvom.

U poslednje vreme veoma bitna jer smo sve više izloženi štetnim materijama i alergenima iz vode, vazduha, zemlje...

Detoksokacija organizma se odnosi na metabolički put kojim se neutrališu i rastvaraju toksini i transportuju iz organa i tela. Uklanjanje toksina može pomoći u odbrani od bolesti, što je dokazano mnogim istraživanjima.

U toku bavljenja problemom vitiliga, primetili smo da detoksikacija ima važnu ulogu. Uz tretman kože našim Melemom preporučujemo još jednog saveznika u lečenju vitiliga, recept za detoks, na bazi susama, sa dodatkom antioksidanata. U dosadašnjoj praksi ovaj detoks program je pokazao odlične rezultate, a i inače je moćan detoksikant dobar za sve, ne samo za osobe sa vitiligom.

Susam je namirnica koja sadrži veliki broj vitamina i minerala uticajnih za imunitet, pomaže čišćenju jetre (koja je, statistički, jedan od najčešćih uzročnika vitiliga), poboljšava krvnu sliku, a uočili smo i druge benefite.

Osim susama, namirnice koje su dobri detoksikanti su: brokoli, spanać, kelj, blitva, maslačak, zeleni čaj, crni i beli luk, artičoka, jabuka, orašasti plodovi, suncokret, lan, rukola... One imaju antoksidativna, antimikrobna svojstva, neki su diuretici, neki pomažu jetri u otklanjanju toksina i regeneraciji, a znamo koliko je jetra bitna za vitiligo.

Stoga, koristili naš Melem i detoks, ili ne, obratite pažnju da će čišćenje organizma imati benefite po vaše zdravlje, a samim tim će biti velika pomoć u borbi protiv flekica.